Murvin Chan
Dagvoorzitter
Murvin Chan

Chan is Accounthouder Noodhulpteams bij het Rode Kruis en ‘mass casualty Incident expert’. Hij bezoekt regelmatig buitenlandse zusterorganisaties om te leren van hun ervaringen en inspiratie op te doen om onze eigen rol te verbeteren. 

 

Dr. Harald Veen
Sprekers
Dr. Harald Veen, FRCSEd

Veen heeft zijn studie geneeskunde gevolgd in het UMC Utrecht, waarna hij in 1985 in opleiding kwam als algemeen chirurg in Utrecht, Maastricht en Eindhoven. Dit was indertijd algemene chirurgie in de meest brede zin, inclusief trauma, vasculaire en oncologische chirurgie. Na zijn opleiding heeft hij elf jaar in Nederland gewerkt als chirurg, vervolgens drie jaar voor de National Health Service op Shetland en zes jaar voor de British Royal Navy in Gibraltar.

Naast zijn werkzaamheden in Nederland en het Verenigd Koninkrijk is hij gedurende deze jaren voor het International Comité of the Red Cross (ICRC) naar 30 medische missies in oorlogsgebieden over de gehele wereld uitgezonden. Veen was van 2012 tot 2017 werkzaam als Chief Surgeon bij het ICRC in Genève en was verantwoordelijk voor alle chirurgische programma’s van de organisatie in conflictgebieden en rampen. In 2017 was hij als Lead Surgeon projectleider van het project Complex Attacks And Hospital Preparedness, gericht op terreuraanvallen in Europa. Momenteel werkt hij als Consultant voor het Emergency Medical Team project van de WHO. 

We zijn vereerd dat Veen aanwezig wil zijn op ons symposium en aandacht zal geven aan de handelingen die nodig zijn om effectief levens te redden en de mindset van reguliere hulpverlening om te zetten naar Damage Control. 

www.haraldveen.nl

Dr. Leo Geeraedts jr.
Dr. Leo Geeraedts jr., Msc

Geeraedts is traumachirug bij het Amsterdam UMC, locatie VUmc en opgeleid in traumacentra Nijmegen en Sydney. Hij heeft tevens 10 jaar ervaring als Mobiel Medisch Team arts op de traumahelikopters van de regio’s Nijmegen en Amsterdam. Zijn proefschrift in 2013 ging over de management of trauma patientswith life-treateninghemmorage. Hij is ATLS en DSTC instructeur en tevens initiatiefnemer van de Stop de bloeding – red een leven – cursus. Een mooi initiatief om burgers te betrekken bij de voorbereiding op aanslagen.

www.stopdebloedingredeenleven.nl 

Chaim Rafalowski
Chaim Rafalowski M.A.

Rafalowski is Disaster Management Coördinator voor Magen David Adom (MDA) in Israël. MDA is de nationale ambulanceorganisatie (EMS) en de bloedbank. Tijdens Mass Casualty Incidents (MCI’s) maakt Rafalowski onderdeel uit van het senior command leadership

We zijn enorm trots dan Rafalowski naar Nederland komt om zijn ervaringen op het pre hospitale vlak te delen. In het bijzonder zal hij stil staan bij de gevaren die zijn ambulancemedewerkers lopen, direct na een aanslag. En wat de rol is van het management op het personeel zo goed als mogelijk voor te bereiden op dergelijke situaties.  

Krisztian Zerkowitz
Krisztian Zerkowitz

Zerkowitz is begonnen bij de Diplomatic Security Service als Close Protection Officer. Zerkowitz is de wereld rond gegaan om diplomaten op vreemde bodem te beschermen, veelal in Afrika, Midden Oosten en Latijns Amerika. Halverwege zijn carrière realiseerde Zerkowitz dat medische vaardigheden alleen niet voldoende is, zeker wanneer de situatie uit de hand loopt. Om deze reden volgde hij de TCCC training. De eerste training had hem gemotiveerd om meer en meer te leren, tot het moment hij instructeur TCCC, TECC, RACFA (gecertificeerd door de NAEMT, AREMT en de Tactical Medical Faculty). Momenteel biedt hij operationele support, voornamelijk Tactical Medicine voor diplomatieke protectie teams wereldwijd. Zerkowitz pleit voor tactische geneeskunde in non-combat gebieden en het correct gebruik van vaardigheden, niet alleen geneeskunde maar ook de tactische processen erachter.

Majoor dr. Alon Schwarz
Majoor dr. Alon Schwarz

Schwarz is senior traumachirurg bij het Share Zedek Medical Center in Jeruzalem en heeft recentelijk een tweejarige fellowship afgerond in het Ryder Trauma Centrum in Miami, Florida. Schwarz heeft uitvoerige trainingen gevolgd in de VS, Europa en Israel. Schwarz is tevens ervaren veteraan bij de Medical Corps van de Israëlische luchtmacht (IAF). Hij begon in 2004 als Medische Officier en in 2010 benoemd als Doctor of Medical Airborne Evacuation door de IAF. Momenteel dient hij als reservist in de Elite 699 Rescue and Medical Evacuation Unit. Deze unit behandeld en evacueert civiele en militaire slachtoffers door middel van luchtoperaties. Door zijn aanzienlijke bijdragen aan de patiëntenzorg op het slagveld, wordt Dr. Alon Schwarz gezien als een van de meest gerenommeerde trauma artsen in Israel.